Skip navigation

Museum aan de A

Museum aan de A is een museum van, voor en over Groningen. Hier werken we aan de verhalen van Groningen en Groningers.

Exhi­bi­ti­ons

In onze transitie naar Museum aan de A werken we niet alleen aan ons gebouw, maar ook aan een bredere programmering.

Visit

Onze panden staan hier al meer dan 700 jaar. In het Akwartier, tussen de Akerk en Abrug in de Brugstraat. De tweede ingang van Museum aan de A ligt over een tijdje letterlijk aan de (Drentsche) A, de rivier die Groningen mede heeft gemaakt tot wat het nu is.

Museum aan de A is altijd bezig met het ontwikkelen en verbeteren van educatieve programma’s. Ons doel is om een breed educatief aanbod te creëren.

Volwassenen €8,00
Senioren (65+) €4,50
Kinderen tot 7 gratis
7 t/m 21 jaar €4,50
CJP €4,50
Museumjaarkaarthouders gratis
Groepen vanaf 20 personen €4,50 per persoon
Rondleidingen en zaalhuur op aanvraag

Bezoekadres

Brugstraat 24 + 31 (0)50 312 22 02
9711 HZ , Groningen info@mada.nl
The Netherlands

Col­lec­tie

Museum aan de A beheert meer dan 8.000 objecten, 20.000 foto's, 30.000 scheepsbouwtekeningen, 1.000 zeekaarten en 330 schilderijen. Verzameld in bijna honderd jaar. Zo is een collectie ontstaan van met name maritieme voorwerpen – van scheepsmodellen en Ploegschilderijen tot Bronsmotoren.

Vir­tu­e­le tour

About us

In de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van de stad - van begin veertiende eeuw - vindt u het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Van museum over de Noord-Nederlandse scheepvaart naar museum over de stad en provincie. Over het leven van de (buiten)gewone Groningers. Over successen én schaduwkanten. Van Rabenhaupts overwinning in 1672 tot de Groningse betrokkenheid bij slavernij. Natuurlijk blijven we ook verhalen over de Groninger scheepvaart vertellen.

Want Groningen zonder scheepvaart zou Groningen niet zijn. Voor de transitie hebben we nog een paar jaar nodig. Werk in uitvoering dus. Voor de liefhebber van een vlotte historische snack én de culturele en historische fijnproever: Museum aan de A wordt voor iedereen.