Skip navigation
Events
Past: 23 August 2023 - 30 August 2023
From 14:00 until 16:00

17e-eeuwse kinderworkshop: servies beschilderen

Op woensdag 23 en 30 augustus kun je servies beschilderen in ons 17e-eeuwse kinderatelier. De workshop sluit aan bij de familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’, waarin je kennismaakt met vier eigenwijze kinderen die 351 jaar geleden in Groningen woonden: Idris, Hinrick, Stijntien en Lammechien.

Servies beschilderen
In onze tentoonstelling ‘Welkom in 1672’ ontdek je hoe ze 351 jaar geleden pottenbakten. We laten je prachtig versierde borden, schalen en kommetjes van 17e-eeuws slibaardewerk zien en vertellen hoe het gemaakt en versierd is. Vervolgens ga je zelf aan de slag in ons atelier! Op kartonnen servies ga je proberen 17e-eeuwse motieven nabootsen.

De workshops vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur op 23 en 30 augustus.
Volwassen betalen de normale entreeprijs en kinderen mogen gratis naar binnen. De workshop is geschikt voor alle leeftijden!

TIP: je gaat met acrylverf aan de slag, dit is uitwasbaar, maar voor de zekerheid raden we aan om kleding te dragen die vies mag worden!

Welkom in 1672
De familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’ vind je op zolder van het middeleeuwse Canterhuis. Vier vrienden maken van dichtbij het Beleg van Groningen door Bommen Berend mee; ze zien kogels vliegen en delen van de stad kapotgaan. Maar ondertussen gaat hun leven ook gewoon door. Met echte bommen en kogels, timmergereedschap, robuuste potten, chic aardewerk, speelgoed en gebruiksvoorwerpen van 351 jaar geleden krijg je een goed beeld van hoe het leven toen was. Kruip in de huid van de Groningse kinderen, trek hun 17e-eeuwse kleren aan en ga met je doe boekje op ontdekkingstocht door de keuken, boerderij, werkplaats en studeerkamer.