Skip navigation
Events
Past: 2 April 2023 - 2 April 2023
From 14:30

Boeken over Gronings gas: Emiel Hakkenes over ‘Gas’ met rondleiding door kunstenares Alice Wielinga

Op zondag 2 april geeft Emiel Hakkenes een lezing over zijn boek Gas: het verhaal van een Nederlandse bodemschat (Uitgeverij Thomas Rap, 2020). De lezing begint om 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur) en wordt gevolgd door een vragenronde en discussie met als hoofdvraag: en hoe nu verder in het aardbevingsgebied? De boekbespreking is de tweede in een reeks van drie. In de maanden maart, april en mei worden onlangs verschenen boeken over de gaswinning in Groningen besproken. De toegang is gratis voor museumbezoekers.

De boekbespreking vindt plaats in het kader van de tentoonstelling De Groninger Galerij - Portretten uit het aardbevingsgebied. Fotograaf en beeldend kunstenaar Alice Wielinga maakte in opdracht van Noorderlicht een aantal indrukwekkende fotocomposities van veertien Groningers uit het getroffen gebied. Gecombineerd met de verhalen van de bewoners, opgetekend door Tijdschrift Noorderbreedte, geven ze een uniek beeld van het aardbevingsgebied. Bovendien kun je in de tentoonstelling podcasts en strijdliederen luisteren en je eigen ideeën over de toekomst van Groningen delen. Aan de leestafel kun je allerlei boeken lezen, waaronder Gas.

Na de boekbespreking en discussie geeft kunstenaar Alice Wielinga een rondleiding door de tentoonstelling.

De boekbespreking met Emiel Hakkenes is de tweede in een serie van drie. Op zondag 21 mei vertelt Wendelmoet Boersema over haar boek Gronings Goud.

Het programma is gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Entree museum: tot 21 jaar € 4,50. Daarboven € 8. Museumkaarthouders: gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan door te mailen naar info@museumaandea.nl