Skip navigation
Events
Past: 29 June 2024 - 29 June 2024
From 14:00 until 15:30

Stadswandeling en première documentaire Lievelingsboom

‘Wie een boom ziet, ziet het leven’, aldus boomverzorger en -liefhebber Bert Plaat. Overal in onze provincie staan monumentale of bijzondere bomen waar Groningers een bijzondere band mee hebben. In de documentaire Lievelingsboom gaat regisseur Tom Tieman met boomverzorger Bert Plaat van de Bomenstichting op pad langs zulke speciale bomen. In de film zie je dat bomen veel meer zijn dan alleen een boom. ‘Als je maar goed kijkt’, zegt Plaat.

Lievelingsboom gaat op zaterdag 29 juni in première in Forum Bioscoop. Voorafgaand kun je zelf met boomverzorger Bert Plaat op pad. Tijdens een speciale stadswandeling, georganiseerd door Museum aan de A, laat hij je kennismaken met een aantal monumentale bomen en hun verhaal. Deze wandeling start om 14:00 uur op het binnenplein van het Forum en is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via info@museumaandea.nl.

Wil je na de wandeling ook naar de première van Lievelingsboom? Dan koop je voor € 5,- een kaartje in het Forum. De film begint om 16:00 uur, na afloop is er een nagesprek en een hapje en een drankje.