Skip navigation
Events
Past: 17 June 2023 - 17 June 2023
From 10:00 until 17:00

Nationale Archeologiedagen: archeologische stadswandeling Groningen door Antea Group Walks

Duik in het verleden van Groningen met de nieuwe archeologische stadswandeling van Antea Group Walks. Wil jij weten welke mooie archeologische vondsten er gedaan zijn in de binnenstad van Groningen? Wandel, kijk en luister dan mee!

Archeologen vertellen in museum
In Groningen worden de oude gietijzeren gasleidingen in de grond vervangen. Ook wordt de capaciteit van de elektriciteitskabels vergroot. Antea Group voert daarbij archeologisch onderzoek uit. Op zaterdag 17 juni zijn archeologen van Antea Group de hele dag aanwezig in het Museum aan de A. Om 11:30 uur vertellen zij over hun werk in Groningen en de bijzondere vondsten die zij hebben aangetroffen, waaronder een 800 jaar oude Hanzeschotel die voor de gelegenheid ook in het museum tentoongesteld wordt. De Hanzeschotel is tijdens het weekend van 17 en 18 juni gratis te bewonderen.

Wandel mee met Antea Group Walks

De eerste wandelroute in Antea Group Walks volgt het spoor van de archeologen door de historische binnenstad van Groningen. Daarbij komt de geschiedenis achter de muren en onder de straten tot leven met augmented reality, foto’s en geluidsfragmenten. De gratis app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en kan na de lancering op vrijdag 16 juni worden gedownload.