Skip navigation
Events
Expected from 22 June 2024
From 15:00 until 16:00

Overdracht Dikke Trui-archief

Inez Grondhuis had op zolder een aantal dozen met oude documenten van vrouwenboekhandel en -café Dikke Trui. Van het gastenboek tot affiches en ledenlijsten en notulen. Belangrijke documenten die veel vertellen over de vrouwenbeweging in Groningen vanaf de jaren 80.

Inez draagt haar deel van het archief van Dikke Trui over aan de Groninger Archieven.

De Groninger Archieven is het historisch informatiecentrum voor stad en provincie. Vanzelfsprekend maakt de geschiedenis van vrouwen, vrouwenbewegingen en feminisme daar ook deel van uit. Activistisch archiefmateriaal is best zeldzaam. 'Het is dan ook heel belangrijk dat we archiefmateriaal van vrouwencafé Dikke Trui (en opvolgers) overgedragen krijgen zodat deze belangrijke stukken goed worden bewaard en geraadpleegd kunnen worden door geïnteresseerden.'

Sebastiaan Vos houdt zich als Collectiebeheerder particuliere archieven bezig met de verwerving van niet-overheidsarchieven bij de Groninger Archieven. Hij richt zich speciaal op feministische en LHBTI-bewegingen maar ook de milieu-, kraak-, anti-oorlogs- of anti-racismebeweging.