Skip navigation
Events
Past: 5 May 2024 - 5 May 2024
From 11:00 until 15:30

Vrijheidsmaaltijd

In Nederland kunnen we vieren dat we in vrijheid leven. Maar vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Daarom gaan we op 5 mei in heel Nederland met elkaar aan tafel, om verhalen te delen en samen vrijheid te vieren.

Charles Goudsmit van Stichting Pittig Gekruid verzorgt de vrijheidsmaaltijd in Museum aan de A.

Nii Ocquaye Hammond
Dichter Nii (1961) is geboren in Ghana en groeide op in de hoofdstad Accra. Hij woont sinds zijn zesentwintigste in Nederland. Nii is een man die leeft vanuit compassie. En voor hem is dat begrip niet alleen zacht, ook confronteren hoort er bij.

Esmé van den Boom

Stadsdichter Esmé van den Boom (1993) is geboren in Nederland en schrijft gedichten, proza, toneel en liedjes. Haar werk draait altijd om fascinatie en ontdekking, een onderzoek naar het vertrouwde.

Vamba Sherif
Internationaal schrijver en journalist Vamba Sherif (1973) is geboren in Liberia en woont sinds 1993 in Nederland. Hij schreef verschillende romans, zoals het autobiografische Ongekende liefde en The Emperor’s Son. Zijn werk is in verschillende talen verschenen. Sherif verzorgt een lezing over vrijheid en verbinding.

Charles Goudsmit
Charles Goudsmit (1954) is geboren in Indonesië en is theatermaker, wereldverbeteraar, chef-kok, dichter en organisator. Zijn afkomst is Joods, Afrikaans en Indonesisch. Zijn stichting Pittig Gekruid heeft als doel om meer inclusief te denken en te doen.

Vrijheidsmaaltijd
De Vrijheidsmaaltijd is vegetarisch en Indonesisch en wordt georganiseerd door Charles Goudsmit en Museum aan de A en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Vfonds. Aan de eettafel ontstaan vaak de mooiste gesprekken. Leer elkaar beter kennen door het te hebben over vrijheid en onvrijheid. De Vrijheidsmaaltijd begint met een toost op de vrijheid. Proost! 

*Vrijheidsmaaltijd, samen koken met chef-kok Charles Goudsmit
*Poëzie met Stadsdichter Esmé van den Boom en de Groningse Ghanese dichter Dr Nii Ocquaye Hammond
*Dialoogtafels met Vamba Sherif
*Open podium: vrijheid poëzie en verhalen