Skip navigation
Events
Past: 25 June 2023 - 25 June 2023

Zwart in Beweging - poëzie en dans van Juersson Hermanus

Juersson Aldaïr Hermanus is danser en choreograaf. Zijn werk is zowel een reflectie van de Afro-Curaçaose diaspora, de hiphopcultuur en hedendaagse verhalen waarin hij zoekt naar verbinding. Hij heeft de solovoorstelling Yu di Kòrsou gemaakt, waarmee hij heeft gestaan op Noorderzon, Explore The North, Bitterzoet Erfgoed, Black Achievement Month Amsterdam en meer. Hij werkt nu samen met X_YUSUF_BOSS en werkt verder nationaal en internationaal aan voorstellingen en educatieve programma’s.

Over Juersson Aldaïr Hermanus
Het werk van danser en choreograaf Juersson Aldaïr Hermanus (Curaçao, 1994) is zowel een reflectie van de Afro-Curaçaose diaspora, de hiphopcultuur en hedendaagse verhalen waarin hij zoekt naar verbinding. Met zijn solovoorstelling Yu di Kòrsou stond hij onder meer op Bitterzoet Erfgoed, Noorderzon en Black Achievement Month Amsterdam. Hij werkt nu samen met X_YUSUF_BOSS en werkt nationaal en internationaal aan voorstellingen en educatieve programma’s.

Over Juku (1986)
“Het gaat er niet om hoe oud ik ben, waar ik geboren ben, wat ik tot nu toe gedaan heb of nog wil doen, maar om de boodschap. Ik heb wat te zeggen.”

Keti Koti Viering Groningen 2023
De performances van Juersson en Juku zijn onderdeel van Keti Koti Viering Groningen 2023, een cultureel programma in juni, juli en augustus rondom de afschaffing van de slavernij. Keti Koti Viering Groningen 2023 wordt mogelijk gemaakt door gemeente Groningen. Deelnemende partijen zijn Akerk, Dia di Tula Groningen, Discriminatie Meldpunt Groningen, Forum Groningen, GRID Grafisch Museum Groningen, Groninger Museum, Kwaku Groningen, Museum aan de A, Noorderpoort, Pittig Gekruid, SPOT en Theater de Steeg.