Skip navigation
News
20 Oct `22

Samenwerking Museum aan de A en Groninger Museum

De directies van het Groninger Museum en Museum aan de A gaan onderzoeken op welke onderdelen de twee musea intensiever kunnen samenwerken. In 2020 tekenden beide culturele instellingen al een overeenkomst voor het samenwerken op het gebied van de programmering van Museum aan de A.

===

Om de slagkracht van beide musea te vergroten gaan de directies verkennen op welke andere terreinen nog meer samengewerkt kan worden. Het onderzoek richt zich op een brede samenwerking in backoffice processen en het gezamenlijk gebruik van systemen waarmee efficiƫnter gewerkt kan worden. Ook wordt verkend hoe de inhoudelijke programmering van beide instellingen elkaar nog beter kunnen versterken.

===

Ook met de partners Groninger Archieven en Noorderpoort wordt al langer samengewerkt. Een voorbeeld van deze succesvolle samenwerking is de manifestatie Bitterzoet Erfgoed. De vier instellingen werken nu gezamenlijk aan de ontwikkeling van de nieuwe vaste presentatie van Museum aan de A over de geschiedenis van Groningen.

===

Het Groninger Museum en Museum aan de A willen het culturele erfgoed van Groningen een stevige plek in de provincie geven en toegankelijk maken voor een breed publiek.