Skip navigation

Muse­um­shop

Medewerker marketing en communicatie (vrijwilligerswerk)

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van (een deel van) je vrije tijd? Of wil je graag werkervaring opdoen bij een museum in ontwikkeling? Vind je het leuk om een verbouwing en herinrichting van dichtbij mee te maken? Maak je graag content met boeiende teksten, video en foto’s? Dan is de functie van medewerker marketing en communicatie bij Museum aan de A echt iets voor jou! Hier draait alles om het museum zichtbaar te maken – online en offline. In woord en in beeld. We organiseren activiteiten, evenementen, campagnes en acties. We schrijven persberichten en nieuwsbrieven en maken uiteraard gebruik van onze website en social media kanalen. We bieden je graag de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen en te ontdekken of werken in een museum of een andere culturele instelling iets voor je is!

Wie zijn wij?
Museum aan de A is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum dat na 90 jaar definitief de koers verlegt. Van museum over de Noord-Nederlandse scheepvaart naar museum over de stad en provincie. Over het leven van de (buiten)gewone Groningers. Over successen én schaduwkanten. Van Rabenhaupts overwinning in 1672 tot de Groningse betrokkenheid bij slavernij. Van pionierende Groninger vrouwen tot portretten uit het aardbevingsgebied. Natuurlijk blijven we ook verhalen over de Groninger scheepvaart vertellen. Want Groningen zonder scheepvaart zou Groningen niet zijn. Voor de transitie hebben we nog een paar jaar nodig. Werk in uitvoering dus. Voor de liefhebber van een historische snack én de culturele en historische fijnproever: Museum aan de A wordt voor iedereen.

Wie ben jij?

- Je schrijft boeiend en/of je kunt werken met Canva, Photoshop of indesign
- Je kent de ins en outs van instagram, TikTok en facebook
- Je wil graag meehelpen met het organiseren van activiteiten en events
- Je bent nieuwsgierig en enthousiast en kunt samenwerken in een team
- Je bent bij voorkeur langere tijd op oproepbasis of na afspraak beschikbaar

Wat bieden wij?

- Een leuke werkomgeving in ons mooie middeleeuwse gebouwen in hartje stad, enthousiaste collega's en een informele sfeer
- De mogelijkheid om kennis te maken met het werken in een museum
- Regelmatige lezingen over verschillende museale onderwerpen en borrels voor vrijwilligers waarbij je je netwerk kunt vergroten
- (Dit is een vacature voor vrijwilligerswerk. Helaas staat er dus geen financiële vergoeding tegenover)

Interesse?
Wij werken met de Code Diversiteit & Inclusie en streven ernaar om programma’s voor iedereen te maken. Dit is alleen mogelijk door onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te benaderen en ook binnen onze teams in te zetten op diversiteit. Wij willen iedereen hartelijk uitnodigen om te solliciteren. Helaas moeten wij nog wel de kanttekening maken dat onze gebouwen moeilijk toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Een verbouwing gaat hier in de toekomst verandering in brengen.

Herken je jezelf in het functieprofiel en wil je reageren?
Vul dan onderstaand formulier in.

Interesse? Vul onderstaand formulier in.