Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Nu te zien t/m 24 september 2023

Dagtochten over het Reitdiep met de ZK 4 Albatros (meerdere data)

Meteen reserveren? Scroll naar beneden en vul het formulier in.

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A en Het Groninger Landschap organiseren van juni t/m september een aantal bijzondere dagtochten over het Reitdiep. Aan boord van de historische garnalenkotter ZK4 maken de passagiers kennis met het Reitdiepgebied dat tot de oudste cultuurlandschappen van Europa behoort. Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg.

Op zaterdag (3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 en 23 september) vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag (4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 en 24 september) van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt je terug naar uw opstapplaats. De tocht kost inclusief koffie/thee, lunch en taxi € 75 per persoon. Voor beschermers van het Groninger Landschap en VRIENDEN VAN Museum aan de A zijn de kosten € 65,- per persoon. Aanmelden kan door het formulier hieronder in te vullen. Vermeld daarbij of je Vriend VAN het museum of beschermer van Het Groninger Landschap bent, de kortingsprijs geldt voor maximaal twee personen. Je ontvangt een e-mail met de betaalgegevens en verdere informatie over de tocht.

De kotter is gebouwd in 1921 als beurtschip. Na de Tweede Wereldoorlog ging het vervoer steeds meer over land en werd de beurtvaart overbodig. Vanaf 1950 kwam het schip in handen van de visser Georgius Brian. Hij maakte het schip geschikt voor de garnalenvisserij. Na de afsluiting van de Lauwerszee is ZK 4 in 2002 overgedragen aan het Visserijmuseum om de geschiedenis van de visserij levend te houden.

Data vaartochten

Zoutkamp - Groningen*Groningen - Zoutkamp*
zaterdag 3 juni VOLzondag 4 juni VOL
zaterdag 1 juli VOLzondag 2 juli VOL
5 augustus VOL6 augustus VOL
2 september3 september VOL
23 september24 september VOL

*Je wordt met de taxi teruggebracht naar je opstapplaats.

Kosten

De kosten p.p. zijn € 75,-. Voor beschermers Groninger Landschap en Vrienden Van het museum zijn de kosten € 65,-.

Per beurtvaart kunnen 12 mensen mee. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

Vul dit formulier in om je aan te melden voor een van de Beurtvaarten op de ZK4 in 2023.