Skip navigation
News
15 Oct `24

Opening video-installatie 'Definitely Def' en ECHTE KUNST: De opkomst van Groninger Graffiti

Vrijdag 4 oktober was de opening van de video-installatie 'Definitely Def' van kunstenaar en filmmaker Gabriel Lester, en de tentoonstelling ECHTE KUNST - De opkomst van de Groninger graffiti, bij Museum aan de A.

Na een warm welkom van Nicolette directeur/bestuurder van Museum aan de A, nam Hugo Engwerda het woord en vertelde meer over de totstandkoming van de tentoonstelling, stichting Kladmuur en de verdere activiteiten die plaatsvinden zoals de Tag Conference en de Graffiti History Tours.

Gabriel introduceerde ‘Definitely Def’ met een terugblik op zijn jeugd in Groningen, de culturele smeltkroes in de stad die zo inspireerde en natuurlijk de graffiti zelf. De video-installatie bestaat uit zelf gefilmde beelden, eigen beats en archiefmateriaal die de komende tijd nog een aantal keer een vernieuwde edit zal krijgen. Bezoekers worden dan ook uitgenodigd om met de passe-partout vaker terug te komen en dit proces te volgen.

Tijdens de opening bestond de groep aanwezigen uit een mooie mengeling tussen oud-bekenden uit de scene, samenwerkingspartners maar ook een nieuwe generatie kunstenaars en schrijvers. Dit zorgde voor een uitwisseling van ervaringen en een toepasselijk aandenken die werd achtergelaten in de vorm van graffiti tags.

De video-installatie en de ECHTE KUNST tentoonstelling, zijn nog te bekijken tot en met 3 november in Museum aan de A. De kosten voor een passe-partout zijn 5 euro.

Klik hier voor meer informatie over het bezoeken van 'Definitely Def'.
Kijk hier voor het complete programma van Stichting Kladmuur.

Foto's door Joost Nuijten.