Skip navigation
Events
Past: 23 December 2023 - 7 January 2024

Kerstvakantiie - laatste kans voor Vraauwlu, Welkom in 1672, Tussen land en lucht en Zwart in Beweging

De kerstvakantie is de laatste mogelijkheid om de tentoonstellingen Vraauwlu, Welkom in 1672, Tussen land en lucht en Zwart in Beweging in Museum aan de A te bekijken. Kleine bezoekers krijgen daarom de speciale kinderuitgave van Vraauwlu cadeau (normale prijs € 2,50, maximaal 1 per gezin). In het laatste weekend, zaterdag 6 en zondag 7 januari, zijn er instaprondleidingen door Vraauwlu tussen 13.00 en 16.00 uur. Ook is er gratis koffie of thee met iets lekkers. Vanaf 8 januari werkt het museum achter de schermen samen met het Groninger Museum, Groninger Archieven en Noorderpoort aan de nieuwe vaste presentatie. Het museum organiseert daarnaast verschillende publieksactiviteiten zoals Spicy Sundays, lezingen, performances, bierproeverijen en rondleidingen.

Vraauwlu
Welke bekende Groningers ken jij? Van vroeger? Van nu? En hoeveel vrouwen zitten daartussen? Misschien wel niet zo veel. Met Vraauwlu – Groningers die je wil kennen nodigen we je uit om nog meer Groningers te ontdekken. Vrouwelijke Groningers, van wie je misschien nog nooit hebt gehoord!

Familie-doe-tentoonstelling Welkom in 1672
Op de mooiste zolder van het museum reis je mee naar het jaar 1672 en neem je een kijkje in het leven van Lammechien, Idris, Hinrick en Stijntien. Kruip in de huid van deze eigenwijze Groningse kinderen, pas hun 17e eeuwse kleren en ga met je doeboekje (op=op) op ontdekkingstocht door de keuken, boerderij, werkplaats en studeerkamer.

Tussen land en lucht
Duo-fototentoonstelling met werk van Jacob Molenhuis (1894-1987) en David Vroom (1987) van inwoners uit De Marne. Tussen land en lucht is de Groningse en zevende editie in een serie van twaalf tentoonstellingen van De Mix Nederland. Samenwerking van stichting Beeldmix en Museum aan de A op uitnodiging van Noorderlicht Fotofestival.

Zwart in Beweging
Deze ode aan het doorzettingsvermogen en de veerkracht van de Zwarte Mens toont werk van Guillaume Pool (Paramaribo, 1930), Janne Igbuwe (Amsterdam, 1996), Oswaldo Sield (Paramaribo, 1960), Anne-Jesuina (Hamburg, 1989) en E.Rudo Walker (Paramaribo, 1942). Samengesteld door gastconservator Charles Goudsmit.

Binnenkort: bierproeverij en Spicy Sunday
Zaterdag 27 januari staat in het teken van bier; een bijna helemaal waargebeurd verhaal uit 1476 over het A-Kwartier, bier en over de herkomst van een woord. Met bierproeverij! Op zondag 28 januari is het weer Spicy Sunday, door Groningers met roots in de Molukken, Indonesië, de Antillen en Suriname. Met muziek, poëzie en natuurlijk... samen eten.