Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Jouw bezoek

Als voorbereiding op een verbouwing en nieuwe presentatie is onze collectie niet te zien.
Ook zijn er geen tijdelijke tentoonstellingen.

We organiseren wel regelmatig events voor jong en oud.

Onze panden staan hier al meer dan 700 jaar. In het Akwartier, tussen de Akerk en Abrug in de Brugstraat. De tweede ingang van Museum aan de A ligt over een tijdje letterlijk aan de (Drentsche) A, de rivier die Groningen mede heeft gemaakt tot wat het nu is.

Bezoekadres

Brugstraat 24+31 (0)50 312 22 02
9711 HZ Groningen
info@museumaandea.nl
Kostuumshow Emancipatie aan de A. Foto: Jacob Gunter

Veelgestelde vragen

Heb je een Stadjerspas en wil je de korting op je museumkaart aanvragen? Maak dan een foto van je museumkaart en stadjerspas en mail dit met je IBAN nummer en naam naar balie@museumaandea.nl. We maken dan zo snel mogelijk het geld naar je over.

Het museum is helaas nog niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wel is er een trapliftje naar de kelder en eerste verdieping maar dit is slechts een deel van het museum. Na de verbouwing willen wij volledig rolstoeltoegankelijk zijn.

Het museum is goed bereikbaar per fiets. Op onze binnenplaats zijn fietsenrekken aanwezig. Vraag wel bij de balie hoe laat de hekken sluiten, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage aan de Westerhaven. Je loopt in ongeveer vijf minuten naar het museum.

Ons museum ligt op ongeveer tien minuten lopen vanaf het Centraal Station Groningen. Westerhaven en Emmaplein zijn de dichtstbijzijnde bushaltes - vanaf daar is het vijf tot tien minuten lopen naar het museum.

Tijdens events kun je kunt koffie of thee bestellen. Zin in een goede kop koffie of thee of lunch? Het museumcafé Het Pomphuis aan de A is maar een minuutje lopen.