Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Jouw bezoek

Onze panden staan hier al meer dan 700 jaar. In het Akwartier, tussen de Akerk en Abrug in de Brugstraat. De tweede ingang van Museum aan de A ligt over een tijdje letterlijk aan de (Drentsche) A, de rivier die Groningen mede heeft gemaakt tot wat het nu is.

Als voorbereiding op een verbouwing en nieuwe presentatie is onze vaste maritieme collectie niet te zien. Wij zijn op dit moment bezig om de museumobjecten tijdelijk onder te brengen in ons depot of bij andere musea. Wel hebben we verschillende tijdelijke tentoonstellingen. En daarnaast organiseren we activiteiten voor jong en oud.

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag t/m zaterdag10.00-17.00 uur
Zondag13.00-17.00 uur

Feestdagen

Koningsdag, 4 mijl, Eerste Kerstdag en NieuwjaarsdagGesloten
Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Tweede Kerstdag13.00-17.00 uur
Oudjaarsdag10.00-16.00 uur


Toegangsprijzen

Kinderen tot 7 jaarGratis
7 t/m 21 jaar€ 4,50
Volwassenen inclusief 65+€ 8,00
MuseumkaartGratis
CJP€ 4,50
Groepen vanaf 20 personen€ 4,50
Rondleidingen
op aanvraag

Bezoekadres

Brugstraat 24+31 (0)50 312 22 02
9711 HZ Groningen
info@museumaandea.nl

Groepsbezoek en rondleidingen

Voor groepen bieden we diverse rondleidingen aan. Hiermee kun je onze tijdelijke tentoonstellingen nog beter ontdekken.

Een rondleiding duurt gemiddeld een uur en kost € 50,- per museumdocent (exclusief entree). Een museumdocent leidt maximaal 15 bezoekers rond. Er zijn meerdere museumdocenten te boeken voor één groep. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kostuumshow Emancipatie aan de A. Foto: Jacob Gunter

Veelgestelde vragen

Het museum is helaas nog niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wel is er een trapliftje naar de kelder en eerste verdieping maar dit is slechts een deel van het museum. Na de verbouwing willen wij volledig rolstoeltoegankelijk zijn.

Het museum is goed bereikbaar per fiets. Op onze binnenplaats zijn fietsenrekken aanwezig.

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage aan de Westerhaven. Vanaf daar is het ongeveer vijf minuten lopen naar het museum.

Ons museum ligt op ongeveer tien minuten lopen vanaf het Centraal Station Groningen. Westerhaven en Emmaplein zijn de dichtstbijzijnde bushaltes - vanaf daar is het vijf tot tien minuten lopen naar het museum.

Heb je een Stadjerspas en wil je de korting op je museumkaart aanvragen? Maak dan een foto van je museumkaart en stadjerspas en mail dit met je IBAN nummer en naam naar balie@museumaandea.nl. We maken dan zo snel mogelijk het geld naar je over.

Zin in een goede kop koffie of thee of lunch na je bezoek? Het museumcafé Het Pomphuis aan de rivier de A is maar een minuutje lopen.