Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 10 september 2022 - 10 september 2022

Groninger Museumnacht

Van 19:00 uur tot 01:00 uur.

Op zaterdag 10 september 2022 is het weer zover: de Groninger Museumnacht. In onze middeleeuwse panden maak je niet alleen kennis met de geschiedenis van de scheepvaart en Groningers die een rol speelden in slavernij of het Gronings Ontzet 350 jaar geleden van dichtbij meemaakten… ook staat de avond bol van muziek, workshops, verkleedpartijen, spoken word en dans. Doe mee aan een Groninger bierproeverij in de oude bierkelder of ervaar Groningen bij nacht vanaf ons museumschip de Emma. Kijk hier voor tickets en ons volledige programma.


Een greep uit ons programma:
Olaf Vos met een cursus Gronings voor beginners, singer songwriters Between June&August en Pablo Hellmund, een Groninger bierproeverij in de oude bierkelder, een workshop macramé armbandjes maken, speciaal voor Bitterzoet Erfgoed: een spoken word performance van zeven artiesten, een dansvoorstelling op de binnenplaats, muziek van Derk & Thijs en tussen de oude scheepsmotoren: atoomclub. Natuurlijk kun je naar onze tentoonstellingen Slavernij. En de Groningers?, Welkom in 1672 en Groningens Welvaart - van snabbe tot coaster. En niet te vergeten: romantische tochtjes op de historische schepen de Emma en de Beppe Baukje met muziek aan boord!

We werken samen met Noordstaat, Usva, de Ubbo Emmiuslezing en vele anderen!

De Groninger Museumnacht is dé jaarlijkse start van het culturele seizoen in Groningen. Ook deze editie maken de musea in de stad er een uitbundig evenement van met mooie tentoonstellingen, workshops, muziek, dans en andere optredens. Dit jaar komen er maar liefst twee partnerlocaties bij: de Synagoge Groningen en Noorderlicht in de Akerk.