Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 9 september 2023 - 9 september 2023
Vanaf 19:00 tot 00:30

Groninger Museumnacht

Van 19:00 uur tot 01:00 uur.

Op zaterdag 9 september 2023 is het weer zover: de Groninger Museumnacht.

In het middeleeuwse Canterhuis van Museum aan de A maak je niet alleen kennis met Groninger Vraauwlu en tieners die het Groningens Ontzet 351 jaar geleden van dichtbij meemaakten… ook staat de avond bol van historische modeshows, workshops, verhalenvertellers, een flitslezing en muziek. Heb je zin in een nachtelijk romantisch tochtje over de A en de Zuiderhaven? Tussen Museum aan de A en het Groninger Museum varen twee historische schepen heen en weer. Directievaartuig PW17/Emma en de Groninger Bol Beppe Baukje: met muziek, cabaret, poëzie en verhalen aan boord!

Kijk hier voor tickets en ons volledige programma.
Download hier de plattegrond en timetablevan alle deelnemende musea!

Een greep uit ons programma:
Olaf Vos met een cursus Gronings voor beginners, een workshop haken voor beginners en 17e eeuws servies beschilderen. Er is een adembenemende historische modeshow én er zijn acts van Clash op de binnenplaats, verhalen over bier en een 19e eeuwse directrice van de kweekschool.

Natuurlijk kun je naar onze tentoonstellingen Vraauwlu, Welkom in 1672 en Tussen land en lucht. En niet te vergeten: romantische boottochtjes op de historische schepen de Emma en de Beppe Baukje met muziek, verhalen en cabaret aan boord!

We werken samen met Usva, de Ubbo Emmiuslezing en vele anderen!

Voor de zevende keer openen GRID Grafisch Museum (in Akerk), Groninger Museum, Storyworld (Forum Groningen), Museum aan de A, Synagoge Groningen, Noorderlicht en Universiteitsmuseum hun deuren tot na middernacht. Bewonder bijzondere tentoonstellingen en vaste collecties, volg een workshop, luister naar verhalen of dans op de muziek!