Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Verwacht vanaf 21 september 2024

Groninger Museumnacht 2024

De Museumnacht is een begrip in cultureel Groningen. Het evenement is jaarlijks uitverkocht en trekt een opvallend jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel (internationale) studenten bezoeken deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid. Dit jaar wordt er voor het eerst met Early Bird tickets gewerkt. Tijdens de Groninger Museumnacht ruil je jouw ticket om voor een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot alle zeven musea in de stad.

Prijs Early Bird ticket € 7,50 vanaf dinsdag 25 juni om 12.00 uur
Prijs regulier ticket € 12,50

Koop hier je ticket!

Muziek, taalcursussen, boekbinden en tentoonstellingen
Inmiddels zijn de eerste programmaonderdelen bekendgemaakt. Naast tentoonstellingen zoals Behind the Scenes, brengen Lange Mannen Met Haast in het Groninger Museum Nederlandstalige poëtische indie-pop met een vleugje kleinkunst. Met gitaar, zang en drums laten ze met hun speelse muziek en oprechte teksten het publiek lachen, huilen en alles ertussenin. Liever Groningstalig? Dat kan in Museum aan de A: daar geeft muzikant en docent Olaf Vos je een stoom/broescursus Gronings. Olaf leert je Groningstalige woorden en zinnen die onmisbaar zijn in het Groninger nachtleven. In de Akerk kun je je creativiteit alle ruimte geven met de Druktemaker van GRID Grafisch Museum. Ga aan de slag met lino snijden of het inbinden van je eigen boekje of zet onze grafische experts aan het werk met een opdracht. Museum aan de A en GRID hosten samen de Grote GRID en MadA Museumnachtquiz.

Tentoonstellingen zijn er natuurlijk ook. In Studio Noorderlicht exposeert de allereerste winnaar van de Noorderlicht Award. Tot na middernacht kun je in het Forum Groningen onder meer de exposities America & Trump by Andres Serrano én Wildlife Photographer of the Year bekijken. In het Universiteitsmuseum onthult de tentoonstelling Kaleidoscope verborgen schatten uit die wonderlijke Groningse Universiteitscollectie. En in de Synagoge Groningen leer je Jacob Israël de Haan kennen, een man met vele gezichten die door sommigen beschouwd wordt als ‘een Nederlandse Lawrence of Arabia’. Maar was hij dat ook?

Gezamenlijk initiatief
De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, Museum aan de A, GRID Grafisch Museum in Akerk, Forum Groningen, Universiteitsmuseum, Noorderlicht en de Synagoge. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met USVA, Stichting Oude Groninger Kerken en Noorderpoort.

Fotograaf: Siese Veenstra