Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Verwacht vanaf 6 juli 2024
Vanaf 12:00 tot 18:00

Keti Koti

Dit jaar vieren we Keti Koti op zaterdag 6 juli op drie locaties in de stad.

Bij de Akerk, in het Noorderplantsoen én natuurlijk bij Museum aan de A vieren we samen de afschaffing van de slavernij. Bij ons kun je tussen 12.00 en 18.00 uur gratis genieten van muziek, verhalen en Heri Heri.

Anansi de spin, verhalen, muziek en heri heri
Keti Koti in Museum aan de A
Museum aan de A speelt sinds 2019 een actieve rol bij Keti Koti in Groningen. Dit jaar herdenkt Groningen dat de Trans-Atlantische slavernij 151 jaar geleden werd afgeschaft. Samen met stichting Pittig Gekruid staat het museum op zaterdag 6 juli stil bij het slavernijverleden en viert vrijheid met een kindervoorstelling, verhalen, muziek, talks, dans, spoken word, en natuurlijk… echte Surinaamse heri heri! Museum aan de A een van de drie locaties van het kleurrijke, bruisende gratis Keti Koti festival. Er is een voorstelling over de slimme en ondeugende spin van meesterverteller en kids-comedian meneer Anansi (Wijnand Stomp). Nohaly van het TV programma Reis naar je roots op NPO Zapp vertelt over haar reis naar Suriname. Er is swingende Afrikaanse muziek van Basile Maneka en optredens van spoken word artist Cissy Joan en internationaal schrijver en journalist Vamba Sherif en veel anderen. Het gratis Keti Koti programma in Museum aan de A is op zaterdag 6 juni van 12.00-18.00 uur.

Keti Koti Viering Groningen 2024
Keti Koti Viering Groningen 2024 is een cultureel programma in juni en juli rondom de afschaffing van de slavernij. Keti Koti Viering Groningen 2024 wordt mogelijk gemaakt door gemeente Groningen. Deelnemende partijen zijn Akerk, Comité 30 juni 1 juli Groningen, Groninger Museum, Forum Groningen, Kwaku Groningen, Museum aan de A, Noorderpoort, Pittig Gekruid en Waard.