Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 2 mei 2024 - 2 mei 2024
Vanaf 17:30

Podcast Het College van B&D: aflevering 1

Wat is ruimtelijke kwaliteit? // Van popstad naar cultuurstad

Platform GRAS maakt dit jaar Het College van B&W, een live podcast waarin actuele raadsvragen besproken worden. En de allereerste aflevering vindt op donderdag 2 mei bij ons in het museum plaats!

In Het College van B&W staan elke aflevering niet één, maar twee thema's centraal. In wisselende samenstellingen beantwoorden Bram Douwes, Wilbert van de Kamp, Thereza Langeler en Daphne Smets iedere aflevering met hun gasten een actuele raadsvraag.

De allereerste aflevering is op donderdag 2 mei, onder de naam Het College van B&D. Bram Douwes en Daphne Smets hebben het daarin over de vragen die op 2 februari jongstleden door de PvdA, D66, SP en Partij voor de Dieren werden gesteld over ‘het aanjagen en realiseren van ruimtelijke kwaliteit en goed ontwerp’ in de gemeente.

Want hoe doe je dat? Hoe maken we van Groningen (weer) een architectuurstad? En wat is ruimtelijke kwaliteit nou eigenlijk?

De antwoorden komen van Gerben Kleiman, dorpsbouwmeester en senior adviseur stedenbouw en ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Het Hogeland. Hij slaagt erin om ondanks (zijn weerzin tegen) kafkaëske bureaucratie, knellende procedures en een sterke focus op tijd, kosten, proces en veiligheid zelfs in het aardbevingsgebied tot overtuigende goede plannen te komen. Wat is zijn recept?

Daarna is de beurt aan een trio directeuren: Femke Eerland van Noorderzon, Lieselot Van Damme van Kunstpunt en Nicolette Bartelink van Museum aan de A. Want hoe staat het er in ‘popstad Groningen’ eigenlijk voor met de andere cultuur?

Is ons museale aanbod niet wat mager? Hoe kijkt Noorderzon naar de toekomst? Hoe zorgen we ervoor dat de aimabele plannen voor Niemeyer ook werkelijk van de grond gaan komen? En waarom beschikt de gemeente eigenlijk niet over een uitdagend integraal cultuurbeleid dat verder kijkt dan alleen de dag van morgen?

Praktische informatie
Wil je erbij zijn? Dat kan, want ook het College van B&D wordt een live podcast met publiek. Je bent op 2 mei van harte welkom in het Museum aan de A! De toegang is gratis en opgave is niet nodig.

Beeld: Sanne Boekel