Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 9 november 2022 - 9 november 2022

GEANNULEERD Sint Maarten Verhalencafé

Zelf lampionnen knutselen, uit volle borst liedjes zingen en tassen vullen met snoep... Het zijn voor veel mensen fijne herinneringen uit hun kindertijd. Heb jij mooie herinneringen aan Sint Maarten en wil je die met ons delen? Kom dan langs bij het gezellige Verhalencafé in Museum aan de A op woensdagavond 9 november, de inloop is vanaf 19.30 uur.

===

Samen herinneringen ophalen
Het Verhalencafé wordt ingeleid door historicus Sanne Meijer van Museum aan de A. Zij vertelt kort iets over de geschiedenis van het Sint-Maartensfeest in stad en provincie Groningen. Daarna neemt gespreksleider Hein Bekenkamp van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken het woord. Hij gaat op zoek naar mooie herinneringen aan Sint Maarten. Alles is welkom: of het nu een korte anekdote is, een grappig liedje of een legendarisch verhaal!

===

Oude foto’s? Breng ze langs!
Er worden die avond niet alleen verhalen opgehaald, maar ook foto’s bekeken. De Groninger Archieven zijn op zoek naar bijzondere foto’s van het Sint-Maartensfeest van vóór het digitale tijdperk. Heb jij nog analoge foto’s van zingende kinderen bij de deur? Breng ze langs om ze bij de Groninger Archieven te laten te scannen.

===