Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 22 november 2023 - 22 november 2023
Vanaf 15:00 tot 16:30

Sinterklaasworkshop

Van zondag 19 november tot en met dinsdag 5 december logeert Sinterklaas, net als vorig jaar, in de chique directiekamer in het eeuwenoude Canterhuis van Museum aan de A. Op woensdagen en zaterdagen tijdens Sints’ verblijf zijn er Sinterklaasworkshops in het kinderatelier van het museum. De gratis workshop is leuk voor kinderen van 4 tot 8 jaar en is op woensdag 22 en 29 november van 15:00- 16:30 uur. Op zaterdag 25 november en 2 december is het van 14:00 – 16:00 uur.

De kamer is precies ingericht zoals de Goedheiligman het graag wil. Er is een mooi oud bureau met een lekkere grote stoel om de brieven en verlanglijstjes te lezen en een sierlijk bed om in weg te kruipen. Natuurlijk is er plek voor zijn persoonlijke spulletjes. Ook zijn er Groningse Sinterklaasgebruiken van vroeger te zien.

Het programma
Eerst nemen we een kijkje in de kamer van Sinterklaas. Wat is daar allemaal te zien? Op zolder luisteren we daarna naar het verhaal van Kees en zijn beste vriend Omran. Als Omran eindelijk een keer bij Kees mag komen logeren ligt er de volgende ochtend een brief van Sinterklaas voor hen op de ontbijttafel. Wat staat er in en hoe weet Sinterklaas eigenlijk dat Omran bij Kees logeert? Daarna zingen we Sinterklaasliedjes met singer-songwriter Luna Hamelink en gaan we een bord beschilderen. Vroeger zetten Groningse kinderen namelijk niet hun schoen met iets lekkers voor Ozosnel erin maar… een bord! Hierop legden ze dan hooi, wortelen en boerenkool. Als je bord hangt te drogen, mag je je verkleden of andere spelletjes doen op zolder, in de tentoonstelling ‘Welkom in 1672!’ ook is er warme chocolademelk en iets lekkers. Je mag je bord in het museum laten staan zodat we het voor jou kunnen ‘opzetten’ voor Sinterklaas. Je mag vanaf 5 december je bord komen ophalen. Misschien heeft de Sint er wel iets op gelegd…

De Sinterklaaskamer is een samenwerking van Museum aan de A en de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken.