Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 31 maart 2024 - 31 maart 2024
Vanaf 14:00 tot 16:00

Spicy Sunday

Afrikaanse muziek, verhalen en hapjes op eerste paasdag
Spicy Sunday in Museum aan de A
Op zondag 31 maart, eerste paasdag, staat Spicy Sunday in Museum aan de A in het teken van noorderlingen met roots in Afrika. Zanger en muzikant Basile Maneka, geboren in Kinshasa (Congo), staat die middag met zijn band op het podium. Mamadou Congo kwam vanuit Burkina Faso naar Nederland en werkt bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland. Hij deelt zijn ervaringen uit de tijd dat hij net in Nederland was. Hoe is het om als Afrikaan in Noord-Nederland te wonen? Hoe bouw je een nieuw bestaan op? En hoe zorg je ervoor dat je je thuis voelt?

Het wordt een middag vol Afrikaanse ritmes en klanken; een middag vol energie, passie en plezier. Natuurlijk is er ook lekker eten. Deelnemers helpen zelf mee met het maken van Afrikaanse gemberlimonade. Spicy Sunday is op zondag 31 maart van 14.00-16.00 uur. De entree is € 5,- per persoon.

Over Basile Maneka
Basile is (gospel)zanger, gitarist, percussionist, performer, componist en docent Afrikaanse muziek. Hij groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie. Naast muzikant is Basile ook veelgevraagd als docent djembé en Afrikaanse zang.

Over Mamadou Congo
Mamadou Congo is coördinator, coach en trainer beroepsoriëntatie/arbeidsmarkt bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland. Ook geeft hij training over interculturele communicatie. Mamadou is geboren Burkina Faso en kwam op jonge leeftijd naar Nederland.

Samenwerking
Spicy Sunday is een maandelijkse activiteit van Museum aan de A en Stichting Pittig Gekruid. Museum aan de A wil er zijn voor alle Groningers, ook voor groepen die in het verleden vaak vergeten of genegeerd werden.