Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 13 mei 2023 - 13 mei 2023
Vanaf 20:00 tot 21:30

Van opera naar volksmuziek door Gemengd Koor Kwajr

Van opera naar volksmuziek; Gemengd Koor Kwajr zingt liederen uit heel Europa die twee dingen gemeen hebben: ze werden mondeling doorgegeven van generatie op generatie en ze hebben een herkenbare, aansprekende melodie.

Thematiek
Het programma ‘Until we meet again’ gaat heel Europa door, van Engeland naar Duitsland en van daar naar Tsjechië. Veel van de liederen gaan direct of indirect over water: van de sailors in het Noorden tot de rivieren in het Oosten van Europa. Misschien niet verrassend in volkse muziek: liefde is ook een thema. Van bewondering tot dramatisch afscheid, van hunkering tot onbereikbaarheid, het komt er allemaal in voor.

Bewerkt voor koren
Kwajr zingt verschillende typen bewerkingen van de volksliederen. Een aantal liederen is bewerkt door negentiende-eeuwse componisten die er complexe composities van maakten, zoals de werken van Holst en Vaughan Williams. Anderen behielden de volksmelodie als uitgangspunt en maakten die voor koren geschikt, zoals in de liederen van Brahms en Manuel Oltra. Een derde stijl die terugkomt in het concert is close harmony, zoals bij de beroemde Irish Blessing, waarmee traditioneel het afscheid werd ingeluid bij het sluiten van de pub.

Kwajr zingt dit keer grotendeels a-capella en krijgt bij enkele stukken begeleiding van slagwerker ​​Nóra Takács op marimba, die ook twee korte solowerken speelt.

Natuurlijk is na afloop taart te koop, zoals bij Kwajr traditie is.

Data en kaartverkoop
zaterdag 13 mei, 20.00 uur Museum aan de A, Brugstraat 24 Groningen
zondag 14 mei, 15.00 uur kerk Thesinge, Kapelstraat 2 Thesinge
Kaartverkoop: aan de deur op zaterdag 12 mei vanaf 19.30 uur.
Tickets: 10 euro (pinnen is mogelijk)