Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Geweest: 3 december 2023 - 3 december 2023
Vanaf 14:00 tot 15:30

Workshop last-minute gedichten maken

Workshop last-minute Sinterklaasgedicht

‘Sint zat te denken, wat hij je dit jaar toch zou schenken…’ Wil je af van dit cliché?

Sta jij onder hoge gedichtendruk maar krijg je geen letter op papier?
Schrijft je zwager de mooiste poëzie bij zijn cadeaus en wil jij dit jaar eens geen flater slaan? Vertik je het om ChatGPT in te zetten voor een passend gedicht?

Kom dan op zondag 3 december naar Museum aan de A. Dichter en schrijver Lilian Zielstra geeft last-minute schrijftips voor je eigen Sinterklaasgedicht. De workshop is van 14.00-15.30 uur en gratis voor museumbezoekers.

Over Lilian Zielstra
Lilian (Stadskanaal, 1991) is dichter en schrijver. Ze was stadsdichter van Groningen. Haar debuutbundel Specimen kwam in oktober 2014 uit, als afsluiting van haar jaar als huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze won de Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now!, en trad onder andere op bij Oerol, Explore the North en Dichters in de Prinsentuin. Ze ontving in 2019 een eervolle vermelding van de jury van de C. Buddingh’-prijs en is nu genomineerd voor de Eline van Haaren-prijs voor haar laatste bundel, Mijn dochter draagt een steen. Ze studeerde Nederlands in Groningen en werkt bij Biblionet Groningen als domeinspecialist Leven Lang Leren.