Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Zien & doen
Nu te zien t/m 29 september 2024

Dagtocht over het Reitdiep op de ZK4

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A (de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) en Het Groninger Landschap organiseren van mei t/m september weer een aantal bijzondere dagtochten over het Reitdiep waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende Hunze (nu Reitdiep) verbond ooit Groningen met de zee. Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Op zaterdag vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt je terug naar je opstapplaats.

De vaardata van Zoutkamp naar Groningen op zaterdag zijn 25 mei, 22 juni, 6 en 20 juli, 7 en 28 september
De vaardata van Groningen naar Zoutkamp op zondag zijn 26 mei (VOL), 23 juni (VOL), 7 (VOL) en 21 juli (VOL), 8 (VOL) en 29 september

De dagtocht is van 9.15 – 17.30 uur en kost per persoon € 75,- inclusief koffie/thee en lunch. Beschermers van Het Groninger Landschap en VRIENDEN VAN Museum aan de A krijgen korting en betalen € 65,- per persoon (maximaal 2 personen). Beschermers kunnen zich aanmelden o.v.v. het nummer van de beschermerspas.

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden.